Λίγα Λόγια για εμάς

Όραμα

Το όραμα μας ήταν και παρέμεινε το ίδιο: Η λειτουργία ενός παραμυθένιου χωριού φτιαγμένο για παιδιά. Όπου αυτά είναι οι πρωταγωνιστές και όλοι εμείς τους δείχνουμε το δρόμο και τα βοηθούμε. Ένα χωριό που πίσω απ’ τα δεκάδες αθλήματα, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση έχει έναν πρωταρχικό σκοπό: Να φτιάχνει καλύτερους ανθρώπους.

Φιλοσοφία

Για εμάς, η κατασκήνωση είναι πολλά περισσότερα από διακοπές. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά ημέρες ξεγνοιασιάς και χαράς σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Μέσα από την ομαδική ζωή, το παιχνίδι και την οργάνωση της καθημερινότητας, δημιουργούμε μία μικρή κοινωνία με δομή, οργάνωση και θεσμούς. Γι’ αυτό φτιάξαμε ένα πρόγραμμα όπου τα παιδιά μαθαίνουν, παίζοντας και διασκεδάζοντας, να σέβονται την προσωπικότητα και διαφορετικότητα του καθενός. Να βιώνουν κυριολεκτικά την έννοια της ισότητας, να μαθαίνουν στο διάλογο και τις συλλογικές διαδικασίες και προπαντός να ζουν έντονα τη φιλία και την αγάπη για το συνάνθρωπο. Το πρόγραμμά μας στοχεύει στην ταυτόχρονη ανάπτυξη ψυχής και πνεύματος μέσω της άθλησης και της ψυχαγωγίας.

1986: Μια παρέα φίλων, σκέφτεται να φτιάξει μια αθλητική κατασκήνωση για παιδιά από τη Θεσσαλονίκη 
1987: Πέφτει το πρώτο κεραμίδι
1988: 1η χρονιά λειτουργίας- Λειτουργεί η πρώτη πτέρυγα, το «Αθλόραμα» με 8 σπιτάκια, 1 πισίνα, 1 γήπεδο basket, 1 γήπεδο volley, τραμπολίνο και σκοποβολή
1989: Το «Αθλόραμα» επεκτείνεται σε 28 σπιτάκια και προστίθενται και άλλα αθλήματα
1990: Χτίζεται η πτέρυγα των μεγάλων παιδιών, το «Πανόραμα». Φτιάχνεται 1 γήπεδο ποδοσφαίρου, ο στίβος της ιππασίας, τα γήπεδα tennis, το καλλιτεχνικό εργαστήρι
1995: Στην κατασκήνωση μπήκαν τα μαθήματα Αγγλικών και Υπολογιστών
1996: Δημιουργείται η πισίνα «Πανοράματος»
1997: Χτίζεται το «Πευκόραμα» μία πτέρυγα ειδικά φτιαγμένη για παιδιά από 5 έως 9 ετών
1999: Στα αθλήματα ήρθαν να προστεθούν 2 γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5 με προβολείς για βραδινούς αγώνες
2001: Καινούργιος χώρος για aerobic και tae-kwon-do
2003: Φτιάχνονται 2 γήπεδα handball, και o 2ος στίβος ιππασίας
2006: Χτίζονται οι μεγαλύτεροι πύργοι extreme που έχουν φτιαχτεί ποτέ σε Ελληνική κατασκήνωση. Μαζί με αυτούς φτιάχνεται η νέα σκοποβολή, και η τοξοβολία
2007: Η χρονιά που άλλαξε την ιστορία της κατασκήνωσης. Πιο πλήρης από ποτέ η κατασκήνωση πλέον φιλοξενεί όλα τα αθλήματα: 2 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων, 4 γήπεδα volley, 4 γήπεδα basket, 10 τραπέζια ping-pong, 10 τραμπολίνο, 2 γήπεδα tennis, καλλιτεχνικό και θεατρικό εργαστήρι, 2 γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό χόρτο και 2 γήπεδα 5×5 με τεχνητό χόρτο, 2 γήπεδα handball, τοξοβολία, σκοποβολή, 2 πύργοι Extreme με 4 θιβετιανές γέφυρες, 14 μέτρα αναρρίχηση, 14 μέτρα rappel (καταρρίχηση), αίθουσα tae-kwon-do, aerobic, ποδηλασία, 1 γήπεδο beach volley και 1 γήπεδο beach soccer
Χειμώνας: Δημιουργείται το Skouras Family, το club των στελεχών που εξυπηρετεί την μεγαλύτερή μας ανάγκη: Να βλεπόμαστε όλο το χρόνο Αναπροσαρμόζεται ο κύκλος σεμιναρίων για τους ομαδάρχες, στελέχη και κοινοτάρχες της κατασκήνωσης
2008: Φοβερή αναβάθμιση στη λειτουργία του αθλητικού προγράμματος. Χτίζεται η νέα παιδική χαρά στο «Πευκόραμα» και προστίθεται νέο άθλημα, το street dance
2009: Αναδιαμορφώνονται τα γήπεδα του basket και του volley με τη προσθήκη ειδικού ταρτάν
Χειμώνας: Η εθελοντική δράση της κατασκήνωσης αρχίζει να εντείνεται. Συμμετοχή της κατασκήνωσης στον Παγκόσμιο Τελικό Στίβου (IAAF 2009), συμμετοχή στον Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο «Μέγας Αλέξανδρος» και άλλες συμμετοχές σε δρώμενα της Θεσσαλονίκης
2010: Η κατασκήνωση αποκτά ένα νέο άθλημα, το roller skating και φτιάχνεται αίθουσα yoga
Χειμώνας: Η κατασκήνωση συμμετέχει στο Παγκόσμιο κύπελλο Roller Ski και στέλνει τον Αρχηγό της μαζί με μία ομάδα εθελοντών στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών. Η κατασκήνωση επιλέγεται από την Παγκόσμια επιτροπή Special Olympics για να φιλοξενήσει διεθνείς αποστολές, το καλοκαίρι του 2011
2011: Στα αθλήματα προστίθεται το Parkour και ξαναφτιάχνονται οι 2 πισίνες
2012: Η χρονιά των μεγάλων αλλαγών. Η πτέρυγα του Πανοράματος ανακαινίζεται ολοσχερώς και πλέον κάθε σπιτάκι έχει το δικό του μπάνιο. Χτίζεται το μεγάλο κιόσκι στο Πευκόραμα και προστίθεται ακόμη ένα άθλημα η zumba που βρίσκει ιδιαίτερη απήχηση.
Xειμώνας: Συναντήσεις, μασκέ πάρτυ, αθλητικές εκδηλώσεις και για πρώτη φορά η κατασκήνωση αναλαμβάνει το ρόλο παραγωγού της παιδικής θεατρικής παράστασης “Ένα σπίτι παραμύθια”
2013: Συνεχίζονται οι μεγάλες αλλαγές- ανακαινίσεις. Η πτέρυγα του κεντροράματος, η τραπεζαρία, το ιατρείο και άλλοι χώροι της κατασκήνωσης αναδιαμορφώνονται. Επίσης δημιουργείται νέα αίθουσα προπονήσεων-χορού.
Χειμώνας: Δημιουργείται η Skouras Running team και συμμετέχει με 400 μέλη στον Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος.
2014: Οι αλλαγές συνεχίζονται. Νέα σειρά σπιτιών στο Πευκόραμα με εσωτερικό μπάνιο, νέα αίθουσα χορού και πλήρης αναδιαμόρφωση του χώρου υποδοχής επισκεπτών, της κεντρικής πισίνας, του κυλικείου και του Αρχηγείου.
2015: Χρονιά σταθμός. Κατασκευάζεται το νέο sports center. Ένας χώρος 35.000 τ.μ. που αποτελείται από σκεπαστούς και υπαίθριους χώρους άθλησης, κιόσκια, ντουζ, τουαλέτες και ένα ξεχωριστό κυλικείο/ χώρο ανάπαυσης. Επιπλέον, ανακαινίζεται το Αθλόραμα, η πρώτη πτέρυγα της κατασκήνωσης, το θεατράκι μας και δημιουργείται νέος στεγασμένος χώρος στο κεντρικό τμήμα της κατασκήνωσης.
2016: Εγκαινιάζεται η καινούρια πτέρυγα της κατασκήνωσης, το Village, η οποία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο όγκο των αθλητικών συλλόγων που έρχονται στην κατασκήνωση. Επίσης, δημιουργείται η τρίτη πισίνα στην κατασκήνωση, η πισίνα του Village.
2017: Εγκαινιάζεται η καινούρια πτέρυγα της κατασκήνωσης, το Τρενόραμα, η οποία φιλοξενεί τα στελέχη της κατασκήνωσης. Αυτή ήταν και η τελευταία ανακαίνιση μεχρί τώρα στην κατασκήνωση.

Δεν είναι μόνο ότι προσφέρουμε ένα παραμυθένιο από πλευράς εγκαταστάσεων χωριό στους μικρούς μας φίλους.
Δεν είναι μόνο ότι τα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με πολλά διαφορετικά αθλήματα.
Δεν είναι μόνο οι βραδιές στην αμμουδιά με κιθάρες και τραγούδια.
Δεν είναι μόνο ο πύργος αναρρίχησης, το flying fox και το safari (πορεία 30χλμ) που πηγαίνουμε.
Δεν είναι μόνο το θεατράκι με την ομάδα ψυχαγωγίας.
Δεν είναι μόνο το κέντρο ιππασίας και οι πισίνες μας.
Δεν είναι μόνο το πρόγραμμα του χειμώνα με τις εθελοντικές δράσεις και το πρόγραμμα εκπαίδευσης των στελεχών μας.
Είναι η βαθιά πίστη μας, ότι μας δόθηκε το προνόμιο να φροντίζουμε, να μεγαλώνουμε και να αγαπάμε τα παιδιά σας. Βελτιώνοντάς τα ως ανθρώπους και μαθαίνοντάς τους να εξασκούν και να ζουν σύμφωνα με πνευματικές αρχές και αξίες, όπως ο σεβασμός, η ειλικρίνεια, η εμπιστοσύνη και η αγάπη για τον συνάνθρωπο, συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Χρήστος Σκούρας- Διευθυντής
Χάρη σε αυτόν υπάρχουμε σήμερα. Είναι ο άνθρωπος που παίρνει τις τελικές αποφάσεις. Αυτός που κάθε χρόνο δημιουργεί και κάτι καινούριο ώστε να βελτιώνεται συνεχώς η κατασκήνωση. Ιδιοκτήτης φροντιστηρίων Αγγλικών, με 35ετή εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης, γνωρίζει πολύ καλά πώς να διαχειρίζεται τη λειτουργία ενός χώρου που απευθύνεται σε παιδιά.

Πάνος Σκούρας- Αρχηγός
Με σπουδές στο εξωτερικό και πολυετή εθελοντική δράση, ο Αρχηγός έχει δίκαια κατακτήσει μία θέση που μόνο αυτός θα μπορούσε να αναλάβει. Δίνει τον παλμό, το όραμα της κάθε χρονιάς. Υπεύθυνος για την λειτουργία της κατασκήνωσης. Ημερήσιο πρόγραμμα, αθλητικό πρόγραμμα, ψυχαγωγία, επιλογή στελεχών, είναι υπεύθυνος για τα πάντα. Χαρακτηριστικό του: Η αγάπη για τα παιδιά και ο σεβασμός για τα στελέχη του.

Ναπολέων Ντέμος- Υπεραρχηγός
Χωρίς να χρειάζονται πολλές συστάσεις, ο Ναπολέων Ντέμος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του αθλητισμού στη Βόρεια Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Είναι αυτός που δημιούργησε την κατασκήνωση και έχει την υψηλή εποπτεία στην λειτουργία της. Δεν ασχολείται με λεπτομέρειες παρά μόνο με θέματα αρχών. Είναι ο συνεργάτης του Αρχηγού σε σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να λάβει.

Νάντια Σκούρα- Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

Μετά από τις σπουδές της στο εξωτερικό με αντικείμενο τη Διοίκηση επιχειρήσεων και με ειδίκευση στην εξυπηρέτηση πελατών, έχει αναλάβει το πιο δύσκολο ίσως κομμάτι της κατασκήνωσης. Επικοινωνία με τα ασφαλιστικά ταμεία, υπεύθυνη κάθε είδους ελέγχων, υποδοχή και επαφή με γονείς, κ.ά. Είναι αυτή που ξυπνάει πρωί-πρωί και ως αργά το βράδυ βρίσκεται στο αρχηγείο.

Κική Σκούρα- Υπεύθυνη Σίτισης
Είναι υπεύθυνη για την επικοινωνία με όλους τους προμηθευτές της κατασκήνωσης και παραλαμβάνει η ίδια όλες τις πρώτες ύλες και τα προϊόντα που φθάνουν στο χώρο έτσι ώστε να μην μας λείπει τίποτα από το καθημερινό διαιτολόγιο. Εκπαιδευτικός και μητέρα 2 παιδιών, είναι η καταλληλότερη για αυτή τη θέση.

Βούλα Λέγου- Υπεύθυνη Αρχηγείου

Χάρης Τερζίδης- Υπαρχηγός

Κίρκη Αθανασιάδου – Υπαρχηγός

Βασίλης Μασλαρινός – Υπεύθυνος Στελεχών & Προπονητών

Έχοντας πολυετή παρουσία στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τη Βόρεια Ελλάδα, με τη συμμετοχή και διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων, έχουμε κατορθώσει να διακριθούμε και να βραβευτούμε αρκετές φορές στο παρελθόν. Ενδεικτικά, κάποιες από τις πιο σημαντικές διακρίσεις μας είναι οι παρακάτω:

  • Βράβευση από την Ελληνική Ομοσπονδία Βadminton, για την προσφορά της κατασκήνωσης στο άθλημα, Φεβρουάριος 2011
  • Επιλογή της κατασκήνωσής μας από την Οργανωτική Επιτροπή των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Athens 2011 για να φιλοξενήσουμε αθλητές και συνοδούς στο πρόγραμμα «Πόλις-Αμφιτρύων» (20-24 Ιουνίου 2011)
  • Βράβευση από το τμήμα εθελοντισμού WAF (World Athletics Final) για την προσφορά μας στην ανάπτυξη της ιδέας του εθελοντισμού στην Ελλάδα – Hyatt Regency Thessaloniki, Δεκέμβριος 2009
  • Βράβευση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τον ΣΕΓΑΣ για την εθελοντική μας προσφορά στον Τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου – Καυτατζόγλειο στάδιο, Μάιος 2010
  • Βράβευση από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης για την εθελοντική μας προσφορά στην πόλη – Θέατρο Γης, Οκτώβριος 2010
  • Βράβευση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκι για τη συμμετοχή μας στο FIS ROLLERSKI WORLD CUP FINALS 2010, Οκτώβριος 2010