Search

Λίγα Λόγια για εμάς

Όραμα

Το όραμα μας ήταν και παρέμεινε το ίδιο: Η δημιουργία ενός παραμυθένιου χωριού φτιαγμένο για παιδιά. Όπου αυτά είναι οι πρωταγωνιστές και όλοι εμείς τους δείχνουμε το δρόμο και τα βοηθούμε. Ένα χωριό που πίσω απ’ τα δεκάδες αθλήματα, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση έχει έναν πρωταρχικό σκοπό: Να φτιάχνει καλύτερους ανθρώπους.

Φιλοσοφία

Για εμάς, η κατασκήνωση είναι πολλά περισσότερα από διακοπές. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά ημέρες ξεγνοιασιάς και χαράς σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Μέσα από την ομαδική ζωή, το παιχνίδι και την οργάνωση της καθημερινότητας, δημιουργούμε μία μικρή κοινωνία με δομή, οργάνωση και θεσμούς. Γι’ αυτό φτιάξαμε ένα πρόγραμμα όπου τα παιδιά μαθαίνουν, παίζοντας και διασκεδάζοντας, να σέβονται την προσωπικότητα και διαφορετικότητα του καθενός. Να βιώνουν κυριολεκτικά την έννοια της ισότητας, να μαθαίνουν στο διάλογο και τις συλλογικές διαδικασίες και προπαντός να ζουν έντονα τη φιλία και την αγάπη για το συνάνθρωπο. Το πρόγραμμά μας στοχεύει στην ταυτόχρονη ανάπτυξη ψυχής και πνεύματος μέσω της άθλησης και της ψυχαγωγίας.

Η κατασκήνωσή μας ξεκίνησε το ταξίδι της το καλοκαίρι του 1988 με μία μόνο πτέρυγα, το Αθλόραμα, 1 πισίνα, 1 γήπεδο basket, 1 γήπεδο volley, τραμπολίνο και σκοποβολή.

Κάθε χρόνο έμπαινε και ένα καινούριο λιθαράκι τόσο στις εγκαταστάσεις της όσο και στην ψυχαγωγία που προσέφερε.

Από τότε μέχρι σήμερα, οι αλλαγές πολλές και η εξέλιξη τεράστια.

Μετά από 35 χρόνια λειτουργίας, στην κατασκήνωση υπάρχουν 7 διαφορετικές πτέρυγες, οι οποίες φιλοξενούν παιδιά ηλικίας 6-16 ετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, 30 διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες και δύο θεατράκια, όπου γεννιέται η κατασκηνωτική μαγεία και μεταδίδεται στις επόμενες γενιές.

Δεν είναι μόνο ότι προσφέρουμε ένα παραμυθένιο από πλευράς εγκαταστάσεων χωριό στους μικρούς μας φίλους.
Δεν είναι μόνο ότι τα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με πολλά διαφορετικά αθλήματα.
Δεν είναι μόνο οι βραδιές στην αμμουδιά με κιθάρες και τραγούδια.
Δεν είναι μόνο ο πύργος αναρρίχησης, το flying fox και το safari (πορεία 30χλμ) που πηγαίνουμε.
Δεν είναι μόνο το θεατράκι με την ομάδα ψυχαγωγίας.
Δεν είναι μόνο το κέντρο ιππασίας και οι πισίνες μας.
Δεν είναι μόνο το πρόγραμμα του χειμώνα με τις εθελοντικές δράσεις και το πρόγραμμα εκπαίδευσης των στελεχών μας.
Είναι η βαθιά πίστη μας, ότι μας δόθηκε το προνόμιο να φροντίζουμε, να μεγαλώνουμε και να αγαπάμε τα παιδιά σας. Βελτιώνοντάς τα ως ανθρώπους και μαθαίνοντάς τους να εξασκούν και να ζουν σύμφωνα με πνευματικές αρχές και αξίες, όπως ο σεβασμός, η ειλικρίνεια, η εμπιστοσύνη και η αγάπη για τον συνάνθρωπο, συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Χρήστος Σκούρας- ο Πατέρας της κατασκήνωσης
Χάρη σε αυτόν υπάρχουμε σήμερα. Είναι ο άνθρωπος που από το μηδέν κατάφερε να δημιουργήσει ένα ολόκληρο χωριό φτιαγμένο εξ ολοκλήρου με αγάπη για τα παιδιά.

Πάνος Σκούρας- ο Αρχηγός μας
Με σπουδές στο εξωτερικό και πολυετή εθελοντική δράση, ο Αρχηγός έχει δίκαια κατακτήσει μία θέση που μόνο αυτός θα μπορούσε να αναλάβει. Δίνει τον παλμό, το όραμα της κάθε χρονιάς. Υπεύθυνος για την λειτουργία της κατασκήνωσης. Ημερήσιο πρόγραμμα, αθλητικό πρόγραμμα, ψυχαγωγία, επιλογή στελεχών, είναι υπεύθυνος για τα πάντα. Χαρακτηριστικό του: Η αγάπη για τα παιδιά και ο σεβασμός για τα στελέχη του.

Ναπολέων Ντέμος- ο Υπεραρχηγός μας
O Ναπολέων Ντέμος υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του αθλητισμού στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτός  δημιούργησε την κατασκήνωση και συνέχισε για χρόνια να διατηρεί την υψηλή εποπτεία στην λειτουργία της και σε θέματα αρχών. Ήταν ο συνεργάτης του Αρχηγού σε σημαντικές αποφάσεις που έπρεπε να λάβει και στήριγμα όλων των ανθρώπων της κατασκήνωσης, στα εύκολα και στα δύσκολα. Θα βρίσκεται πάντα στις καρδιές μας!

Νάντια Σκούρα- Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

Μετά από τις σπουδές της στο εξωτερικό με αντικείμενο τη Διοίκηση επιχειρήσεων και με ειδίκευση στην εξυπηρέτηση πελατών, έχει αναλάβει το πιο δύσκολο ίσως κομμάτι της κατασκήνωσης. Επικοινωνία με τα ασφαλιστικά ταμεία, υπεύθυνη κάθε είδους ελέγχων, υποδοχή και επαφή με γονείς, κ.ά. Είναι αυτή που ξυπνάει πρωί-πρωί και ως αργά το βράδυ βρίσκεται στο αρχηγείο.

Κική Σκούρα- η Μητέρα της κατασκήνωσης
Είναι εκείνη που θα σε συναντήσει χωρίς καπέλο στον ήλιο και θα σου ζητήσει να  το βάλεις αμέσως. Το ίδιο και με τις ζακέτες αν σε δει με κοντομάνικο στο κρύο. Εκπαιδευτικός, μητέρα 2 παιδιών και γιαγιά πλέον 2 εγγονιών, είναι η καταλληλότερη για αυτή τη θέση.

Βούλα Λέγου- Υπεύθυνη Αρχηγείου

Χάρης Τερζίδης- Υπαρχηγός

Κίρκη Αθανασιάδου – Υπαρχηγός

Βασίλης Μασλαρινός – Υπεύθυνος Στελεχών & Προπονητών

Έχοντας πολυετή παρουσία στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τη Βόρεια Ελλάδα, με τη συμμετοχή και διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων, έχουμε κατορθώσει να διακριθούμε και να βραβευτούμε αρκετές φορές στο παρελθόν. Ενδεικτικά, κάποιες από τις πιο σημαντικές διακρίσεις μας είναι οι παρακάτω:

  • Βράβευση από την Ολυμπιακή Επιτροπή για την συμμετοχή εθελοντών στο 4ο Olympic Day Run στην Θεσσαλονίκη
  • Βράβευση από την Ελληνική Ομοσπονδία Βadminton, για την προσφορά της κατασκήνωσης στο άθλημα
  • Επιλογή της κατασκήνωσής μας από την Οργανωτική Επιτροπή των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Athens 2011 για να φιλοξενήσουμε αθλητές και συνοδούς στο πρόγραμμα «Πόλις-Αμφιτρύων» (20-24 Ιουνίου 2011)
  • Βράβευση από το τμήμα εθελοντισμού WAF (World Athletics Final) για την προσφορά μας στην ανάπτυξη της ιδέας του εθελοντισμού στην Ελλάδα – Hyatt Regency Thessaloniki
  • Βράβευση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τον ΣΕΓΑΣ για την εθελοντική μας προσφορά στον Τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου – Καυτατζόγλειο στάδιο
  • Βράβευση από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης για την εθελοντική μας προσφορά στην πόλη – Θέατρο Γης
  • Βράβευση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκι για τη συμμετοχή μας στο FIS ROLLERSKI WORLD CUP FINALS 2010