Search

Για τους γονείς

Κανόνες λειτουργίας

Επικοινωνία με τον κατασκηνωτή - Επισκεπτήριο - Άδεια εξόδου

Στην κατασκήνωση υπάρχουν καρτοτηλέφωνα και τηλεφωνικό κέντρο.

Οργάνωση

Η κατασκήνωσή μας φιλοξενεί παιδιά από 6 έως 16 ετών, και είναι χωρισμένη σε ξεχωριστές πτέρυγες η καθεμία από τις οποίες ακολουθεί το δικό της πρόγραμμα.

Οι πτέρυγές μας είναι οι εξής:

ΑΘΛΟΡΑΜΑ

ΠΕΥΚΟΡΑΜΑ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΞΥΛΟΡΑΜΑ

VILLAGE

ΚΕΝΤΡΟΡΑΜΑ

Τα παιδιά χωρίζονται στα σπιτάκια την πρώτη ημέρα της άφιξής τους με βάση το φύλο, την ηλικία και τις παρέες τους. Στην κατασκήνωση, επίσης, φιλοξενούνται παιδιά που έρχονται ως group μέσω αθλητικών ομάδων, φροντιστηρίων ξένων γλωσσών κ.ά., καθώς και παιδιά από διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Για όλα αυτά τα παιδιά, η κατασκήνωση διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό έμπειρου και εκπαιδευμένου προσωπικού, το οποίο εξασφαλίζει την ασφάλεια αλλά και την ψυχαγωγία των παιδιών. Το προσωπικό μας εκπαιδεύεται σε έναν κύκλο σεμιναρίων που διοργανώνουμε κάθε χρόνο, ώστε να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε κατάσταση, και παράλληλα να ψυχαγωγήσει τα παιδιά σας. Καθημερινά μαζί τους βρίσκεται συνέχεια ο ομαδάρχης τους, ο οποίος υπό τις κατευθυντήριες γραμμές του έμπειρου κοινοτάρχη και πτερυγάρχη του, έχει την ευκαιρία να προσφέρει μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία στα παιδιά σας.

Εφόδια

Θα πρέπει να έχετε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ μαζί σας:

Υπνόσακο και σκέπασμα, μαξιλάρι, 2 ζεύγη σεντόνια, 2 μαξιλαροθήκες, εσώρουχα, πετσέτες (μπάνιου, προσώπου, θαλάσσης), καπέλα, μαγιό, σαγιονάρες, κάλτσες, αθλητικά ρούχα, πιτζάμες, παπούτσια, τα σχετικά με την ατομική καθαριότητα (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, χτένα, σαμπουάν, σφουγγάρι, κ.λπ.), μακρυμάνικη μπλούζα ή ζακέτα, ένα αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν, σάκο για τα άπλυτα, μικρό σακίδιο εκδρομών, αντηλιακό, αντικουνουπικό, αντιφθειρική λοσιόν, φακός, παπουτσάκια θαλάσσης. Τέλος, προτείνουμε και παγούρι για νερό, το οποίο τα παιδιά μπορούν να γεμίζουν συνέχεια από τις βρύσες μας.

Αποφύγετε τα μωρομάντηλα, καθώς προκαλούν σοβαρότατα προβλήματα στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης! Σας παρακαλούμε να τα αντικαταστήσετε με υγρό χαρτί υγείας (βιοδιασπώμενα μαντηλάκια).

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ μπορείτε να έχετε μαζί σας:

Είδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας, βιβλία, θεατρικά ρούχα, αθλητικός εξοπλισμός (μπάλες, σκοινάκι κ.λπ) και ό,τι ακόμα μπορείτε να φανταστείτε!

Παρακαλούμε φροντίστε όλα τα ρούχα και τα αντικείμενα του κατασκηνωτή να είναι μαρκαρισμένα με το ονοματεπώνυμο του. Οι κατασκηνωτές πρέπει να φέρνουν μαζί τους μόνο τα απαραίτητα πράγματα, σε μια μικρή σχετικά βαλίτσα με ροδάκια. Έτσι θα είναι πιο  εύκολη η μεταφορά της  από το παιδί, αλλά και η αποθήκευση της κατά την μεταφορά με το λεωφορείο και στην συνέχεια στο σπιτάκι του.                                                                                                                                  Eτοιμάσετε τη βαλίτσα του παιδιού παρουσία του, έτσι ώστε να γνωρίζει και το ίδιο τα αντικείμενα που θα έχει μαζί του.

Κινητά τηλέφωνα -Πολύτιμα αντικείμενα:

Σας συμβουλεύουμε να μην δώσετε κινητό τηλέφωνο και άλλα πολύτιμα αντικείμενα στο παιδί σας. Εάν τελικά τους τα δώσετε, παρακαλούμε να συστήσετε στο παιδί σας να το παραδώσει στο αρχηγείο της κατασκήνωσης, ώστε να είναι ασφαλή.

Αν ένα παιδί μέχρι και 12 χρόνων φέρει μαζί του το κινητό του, θα πρέπει να το παραδώσει στον κοινοτάρχη του την πρώτη μέρα. Τα κινητά θα φυλάσσονται στο Αρχηγείο. Ο κοινοτάρχης του, από την τρίτη μέρα και μετά, κάθε μεσημέρι για λίγη ώρα θα το δίνει στο παιδί για να μπορεί να επικοινωνεί μαζί σας.

Παιδιά ηλικίας 13-16 χρόνων, έχουν προσωπική ευθύνη για τυχούσα απώλεια του κινητού τους, αν αυτό δεν έχει παραδοθεί στο Αρχηγείο της κατασκήνωσης.

Η κατασκήνωση έχει το δικαίωμα να φυλάξει αντικείμενο που κρίνεται ακατάλληλο και να το παραδώσει στους γονείς του.

Τράπεζα - Φύλαξη αντικειμένων

Η «τράπεζα» της κατασκήνωσης

Κατά την άφιξή σας στην κατασκήνωση την πρώτη μέρα, έχετε την δυνατότητα να δώσετε εσείς οι ίδιοι τα χρήματα του παιδιού σας στον «τραπεζίτη», τα οποία θα φυλάγονται από τον ίδιο και από τον οποίο θα μπορούν να παίρνουν ένα ποσό την ημέρα.

Αν τα παιδιά φτάσουν στην κατασκήνωση με λεωφορείο, τότε, μόλις τακτοποιηθούν στα σπιτάκια τους, συλλέγονται τα χρήματά τους. Κάθε ημέρα, τα παιδιά μπορούν να επισκέπτονται τον τραπεζίτη και να παίρνουν ένα ποσό από τα χρήματά τους, για τα πιθανά ημερήσια έξοδα (ένα αναψυκτικό, ένα παγωτό κ.λπ.)

Παρακαλούμε τους γονείς να υποχρεώνουν τα παιδιά τους να καταθέτουν ΟΛΑ τα χρήματά τους στην «τράπεζα» της κατασκήνωσης. Έτσι αποφεύγεται ο κίνδυνος απώλειας χρημάτων αλλά πάνω απ’ όλα, τα παιδιά εκπαιδεύονται στο πως να διαχειρίζονται τα χρήματά τους.

* Η κατασκήνωση δεν ευθύνεται για τυχούσες απώλειες αντικειμένων (κινητά τηλέφωνα, χρήματα, προσωπικά αντικείμενα) που δεν έχουν παραδοθεί στην τράπεζα ή στο αρχηγείο της κατασκήνωσης.  

Μεταφορά παιδιών

Για την μεταφορά των παιδιών στην κατασκήνωση, αναχωρούν λεωφορεία από τη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, σε κάποια από τα διαστήματα αναχωρούν λεωφορεία και από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Οι πόλεις αναχώρησης και προορισμού ενδέχεται να διαφέρουν από περίοδο σε περίοδο και διαμορφώνονται σύμφωνα με τον αριθμό των κατασκηνωτών που θα επιλέξουν να μετακινηθούν με τα λεωφορεία της κατασκήνωσης.

Οι τοποθεσίες και ώρες αναχώρησης ανακοινώνονται λίγες μέρες πριν την κατασκηνωτική περίοδο. Μπορείτε να μας καλέσετε ή να τις βρείτε στην ιστοσελίδα μας.