Για τους γονείς

Κανόνες λειτουργίας

Επικοινωνία με τον κατασκηνωτή - Επισκεπτήριο

Στην κατασκήνωση υπάρχουν καρτοτηλέφωνα και τηλεφωνικό κέντρο.

Για την αρμονική προσαρμογή των παιδιών σας παρακαλούμε:

Άδεια εξόδου

Για να απομακρύνετε το παιδί από τον κατασκηνωτικό χώρο χρειάζεται η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και η παραλαβή της κάρτας εισόδου-εξόδου από το αρχηγείο. Εάν επιθυμείτε να απομακρυνθούν τα παιδιά από τρίτους (όχι τους γονείς), απαραίτητη είναι η επικυρωμένη εξουσιοδότηση, η ταυτότητα του συνοδού και η τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας.

Οργάνωση

Στην κατασκήνωσή μας φιλοξενούνται παιδιά από 6 – 16 ετών οργανωμένα σε ξεχωριστές πτέρυγες.

Οι πτέρυγές μας είναι οι ακόλουθες:

ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ΠΕΥΚΟΡΑΜΑ, ΑΘΛΟΡΑΜΑ, ΞΥΛΟΡΑΜΑ, VILLAGE, ΚΕΝΤΡΟΡΑΜΑ. Τα παιδιά χωρίζονται στα σπιτάκια βάση του φύλου και της ηλικίας τους. Επιπλέον εάν υπάρχουν παιδιά που έρχονται στην κατασκήνωση ως παρέα  αυτά μπορούν να μείνουν στο ίδιο σπιτάκι αρκεί να έχουν την ίδια ηλικία και να έρθουν την ίδια μέρα στην κατασκήνωση.  Στην κατασκήνωση φιλοξενούνται επίσης παιδιά που έρχονται ως γκρουπ μέσω αθλητικών ομάδων, φροντιστηρίων ξένων γλωσσών κ.λπ. καθώς και παιδιά από διάφορες χώρες του εξωτερικού.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ:

Η κατασκήνωση διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό έμπειρου προσωπικού, το οποίο εξασφαλίζει την ασφάλεια αλλά και τη διασκέδαση των παιδιών. Το προσωπικό εκπαιδεύεται σε έναν κύκλο σεμιναρίων που διοργανώνουμε κάθε χρόνο, ώστε να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε κατάσταση, και παράλληλα να ψυχαγωγήσει τα παιδιά σας. Καθημερινά μαζί τους βρίσκεται συνέχεια ο ομαδάρχης τους, ο οποίος υπό τις κατευθυντήριες γραμμές του έμπειρου κοινοτάρχη του, έχει την ευκαιρία να κάνει την κατασκηνωτική εμπειρία των παιδιών σας αξέχαστη και μοναδική.

Εφόδια

Τα απαραίτητα:
Υπνόσακος ή κουβέρτα, 1 μαξιλαράκι, 2 ζεύγη σεντόνια, 2 μαξιλαροθήκες, εσώρουχα, φανελάκια, πετσέτες [μπάνιου, προσώπου, θαλάσσης] καπέλα, μαγιό, σαγιονάρες, κάλτσες, αθλητικά ρούχα, παπούτσια, τα σχετικά με την ατομική καθαριότητα: οδοντόβουρτσα οδοντόκρεμα, χτένα, σαμπουάν, σφουγγάρι, κ.λπ., μακρυμάνικη μπλούζα ή ζακέτα, ένα αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν, σάκο για τα άπλυτα, μικρό σακίδιο εκδρομών, αντιηλιακό, αντικουνουπικό, προληπτική λοσιόν, φακός, παπουτσάκια θαλάσσης πλαστικά κ.λπ. 
Αντί για μωρομάντηλα (εφόσον αυτά θέλετε να περιλαμβάνονται στα εφόδια), παρακαλούμε να προμηθευτείτε  υγρό χαρτί υγείας (μαντηλάκια).

Προαιρετικά εφόδια: 

Είδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας, βιβλία, θεατρικά ρούχα,  αθλητικός εξοπλισμός (μπάλες, σκοινάκι κ.λπ.) κ.ά. 

Κινητά τηλέφωνα – Πολύτιμα αντικείμενα:
Σας συμβουλέυουμε να μη δώσετε κινητό τηλέφωνο και πολύτιμα αντικείμενα (ακριβά ρολόγια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, ασύρματο ηχείο, φωτογραφικές μηχανές κ.λπ.) στο παιδί σας.

Εάν τελικά δώσετε παρακαλούμε να συστήσετε στο παιδί σας να το παραδώσει στο Αρχηγείο το οποίο λειτουργεί ολόκληρη την ημέρα.

Η κατασκήνωση έχει δικαίωμα να φυλάξει αντικείμενο που θα φέρει μαζί του ο κατασκηνωτής και κρίνεται ακατάλληλο και να το παραδώσει στους γονείς στο επισκεπτήριο. 

Αν ένα παιδί μέχρι και 12 χρόνων φέρει μαζί του το κινητό του, θα πρέπει να το παραδώσει στον κοινοτάρχη του την πρώτη μέρα. Τα κινητά θα φυλάσσονται στο Αρχηγείο. Ο κοινοτάρχης του, από την τρίτη μέρα και μετά, κάθε μεσημέρι για λίγη ώρα θα το δίνει στο παιδί για να μπορεί να επικοινωνεί μαζί σας.

Παιδιά ηλικίας 13-16 χρόνων, έχουν προσωπική ευθύνη για τυχούσα απώλεια του κινητού τους, αν αυτό δεν έχει παραδοθεί στο Αρχηγείο της κατασκήνωσης.

Όλα τα ρούχα και τα αντικείμενα του κατασκηνωτή πρέπει να είναι μαρκαρισμένα. Οι κατασκηνωτές πρέπει να φέρνουν μαζί τους όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα και σε μικρή σχετικά βαλίτσα. Καλό θα ήταν να ετοιμάσετε τη βαλίτσα του παιδιού παρουσία του, έτσι ώστε να γνωρίζει και το ίδιο τα αντικείμενα που θα έχει μαζί του.

Τράπεζα - Φύλαξη αντικειμένων

Η «τράπεζα» της κατασκήνωσης

Κατά την άφιξή σας στην κατασκήνωση την πρώτη μέρα, έχετε την δυνατότητα να δώσετε εσείς οι ίδιοι τα χρήματα του παιδιού σας στον τραπεζίτη, τα οποία θα φυλάγονται από τον ίδιο και από τον οποίο θα μπορούν να παίρνουν ένα ποσό την ημέρα, το οποίο μάλιστα, αν επιθυμείτε, μπορείτε να θέσετε οι ίδιοι, για την καλύτερη διαχείριση τους.

Αν τα παιδιά φτάσουν στην κατασκήνωση με λεωφορείο, τότε, μόλις τακτοποιηθούν στα σπιτάκια τους, συλλέγονται τα χρήματα που έχουν οι κατασκηνωτές μαζί τους. Τα χρήματα φυλάσσονται και τα διαχειρίζεται ειδικό στέλεχος της κατασκήνωσης- ο τραπεζίτης. Κάθε ημέρα, τα παιδιά μπορούν να επισκέπτονται τον τραπεζίτη και να παίρνουν ένα ποσό από τα χρήματά τους, για τα πιθανά ημερήσια έξοδα (ένα αναψυκτικό, ένα παγωτό κ.λπ.)

Παρακαλούμε τους γονείς να υποχρεώνουν τα παιδιά τους να καταθέτουν ΟΛΑ τα χρήματά τους στην «τράπεζα» της κατασκήνωσης. Έτσι, εκτός από την εκπαίδευση και τη διαχείριση, αποφεύγεται και ο κίνδυνος απώλειας χρημάτων. 
* Η κατασκήνωση δεν ευθύνεται για τυχούσες απώλειες αντικειμένων (κινητά τηλέφωνα, χρήματα, προσωπικά αντικείμενα) που δεν έχουν παραδοθεί στην τράπεζα ή στο αρχηγείο της κατασκήνωσης.  

Μεταφορά παιδιών

Για την μεταφορά των παιδιών στην κατασκήνωση, αναχωρούν λεωφορεία από τη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, σε κάποια από τα διαστήματα αναχωρούν λεωφορεία και από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Οι πόλεις αναχώρησης και προορισμού ενδέχεται να διαφέρουν από περίοδο σε περίοδο και διαμορφώνται σύμφωνα με τον αριθμό των κατασκηνωτών που θα επιλέξουν να μετακινηθούν με τα λεωφορεία της κατασκήνωσης.

Οι τοποθεσίες και ώρες αναχώρησης ανακοινώνονται λίγες μέρες πριν την κατασκηνωτική περίοδο. Μπορείτε να μας καλέσετε ή να τις βρείτε στην ιστοσελίδα μας.