Search
AMA 2022

Η Skouras Family στο Μαραθώνιο της Αθήνας… τον Αυθεντικό!

 Η ομάδα μας ταξίδεψε στην Αθήνα για έναν πολύ όμορφο σκοπό: να βοηθήσει και να συνδράμει στο τριήμερο δράσεων και εκδηλώσεων του Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού!

 Πάμε πολύ γρήγορα να δούμε τι κάναμε…

 Την Πέμπτη ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στην πρωτεύουσα. Φτάνοντας στην Αθήνα, συναντήσαμε το διευθυντή του ΣΕΓΑΣ και πολύ καλό μας φίλο, Σωτήρη Κυρανάκο, ξεναγηθήκαμε στα γραφεία και ενημερωθήκαμε για το τριήμερο εκδηλώσεων του Μαραθωνίου. Ο ρόλος μας ήταν αρκετά σημαντικός, οπότε η βραδινή μας βόλτα αφιερώθηκε στο χωρισμό ρόλων και στην οργάνωση του χρόνου μας.

 Το πρωί της Παρασκευής βρεθήκαμε στην εντυπωσιακή έκθεση του Μαραθωνίου (Marathon Expo) στο γήπεδο Ταεκβοντό του Φαλήρου. Εκεί γνωρίσαμε και κάποιους από τους ομιλητές του 1st Authentic Talks. Τι είναι το  Authentic Talks; Ένα συνέδριο με θέμα την παρακίνηση και την έμπνευση με σημαντικούς ομιλητές, όπως η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων, Paco Borao και φυσικά την παρουσία του προεδρείου του ΣΕΓΑΣ.

 Τι ήταν για εμάς το Authentic Talks στην πραγματικότητα;

 Αρχικά βάλαμε τα καλά μας (ναι, και ο αρχηγός έβαλε επίσημα ρούχα), οργανώσαμε την υποδοχή και βοηθήσαμε στο στήσιμο του συνεδρίου που θα λάμβανε χώρα στο πανέμορφο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το αρχικό μας άγχος γρήγορα μετατράπηκε σε έντονο συναίσθημα χαράς, όταν διαπιστώσαμε ότι οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι υψηλά ιστάμενοι ήταν όχι απλά προσιτοί και ευχάριστοι, αλλά είχαν την ίδια αίσθηση χιούμορ με εμάς και κάναμε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις μαζί  τους. Με χαρά τους προσκαλέσαμε στην κατασκήνωση και δώσαμε ραντεβού για το καλοκαίρι!

 Ένα highlight ήταν η μεταφορά του διευθυντή της RunCzech Running League, Carlo Capalbo, από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο κι έπειτα στο συνέδριο. Όταν μας ρώτησε το όνομα μιας περιοχής που περάσαμε και του απαντήσαμε ότι δεν ξέρουμε, μιας και είμαστε από Θεσσαλονίκη, γέλασε και μετά ξεκίνησε μια υπέροχη συζήτηση, με την απαραίτητη στάση φυσικά για πακέτο φραπέ και απόλαυση του αθηναϊκού ηλιοβασιλέματος.

 Το πρωί του Σαββάτου μέρος της ομάδας μας βρέθηκε στο Μαραθώνα, όπου έλαβε χώρα η έναρξη του Μαραθωνίου, η μεταφορά της φλόγα; στην ιστορική αφετηρία και  η αναπαράσταση της ομώνυμης μάχης από μαθητές. Ενδιαφέρον…

 Το απόγευμα ξεκινούσε ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων και αμέσως μετά το University Night Run. Παρουσιαστής στην έναρξη ήταν ο αρχηγός μας! Μπορείτε να καταλάβετε φυσικά ότι Λεωφόρος Αμαλίας, δηλαδή ο δρόμος μπροστά από τη Βουλή μέχρι και το Ζάππειο, μετατράπηκε σε ένα τεράστιο θεατράκι. Τεράστιο γιατί οι συμμετέχοντες ήταν πάνω από 13.000! Στον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο τούς περίμεναν μέλη της ομάδας μας!

 Το βράδυ του Σαββάτου, βρεθήκαμε με τους κοινοτάρχες μας και τους φίλους μας που μένουν στην Αθήνα. Πήραμε δυνάμεις, οργανωθήκαμε κι ετοιμαστήκαμε για τη μεγάλη μέρα του Μαραθωνίου.

 Το ξυπνητήρι χτύπησε στις 6:00 (ναι, 6 το πρωί), φορέσαμε τα ρούχα του Μαραθωνίου και τις διαπιστεύσεις μας και φύγαμε για Καλλιμάρμαρο! Όχι όλοι όμως… Ο αρχηγός μας ήταν και πάλι μπροστά από τη Βουλή, για να παρουσιάσει το μίνι παιδικό Μαραθώνιο με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών. Εκεί να δείτε θεατράκι…

 Το Καλλιμάρμαρο είναι από μόνο του εντυπωσιακό, αλλά η ατμόσφαιρα όταν γεμίζει πραγματικά σου κόβει την ανάσα. Η ομάδα μας οργάνωνε τους εθελοντές περιμετρικά της γραμμής τερματισμού κι έδωσε το δικό της τόνο σε αυτήν τη γιορτή της πόλης. Για να είμαστε ειλικρινής, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, η στιγμή του τερματισμού των πρώτων αθλητών ήταν συγκινητική, υπό της ήχους ελληνικής μουσικής και το χειροκρότημα των χιλιάδων παρευρισκόμενων στο στάδιο δημιουργούσε ανατριχίλα σε συνδυασμό με την λάμψη στο πρόσωπο των αθλητών παρά την υπερπροσπάθειά τους.

 Ήταν ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός!

 

 

 

Previous slide
Next slide

Share: