Search

Σχολή ομαδαρχών #skourasacademy

Φέτος τον Αύγουστο πάμε Skouras Academy!
 
Η Σχολή ομαδαρχών-στελεχών #skourasacademy είναι εδώ και ήρθε για να χαρίσει μοναδικές εμπειρίες στους μεγαλύτερους κατασκηνωτές μας!
Πρόκειται για μια εκπαιδευτική διαδικασία που πραγματοποιείται στην κατασκήνωση και απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά ηλικίας 15 και 16 ετών (γεννημένα το 2005 και 2006), που επιθυμούν να γίνουν προσωπικό της κατασκήνωσης.
Τα παιδιά θα ακολουθήσουν ξεχωριστό πρόγραμμα από την υπόλοιπη κατασκήνωση, θα παρακολουθήσουν σεμινάρια από τους πτερυγάρχες και τους κοινοτάρχες, θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές συναντήσεις σχετικές με τα παιδιά, την ανακύκλωση, τον αθλητισμό κ.ά.
Η συμμετοχή των κατασκηνωτών στη Σχολή ομαδαρχών #skourasacademy θα είναι ένα πρόσθετο βοήθημα για την επόμενη χρονιά κατά την οποία το παιδί θα κληθεί, εφόσον το θελήσει, να αναλάβει το ρόλο του ομαδάρχη σε ένα σπιτάκι ή να έχει την ευθύνη ενός πόστου σαν στέλεχος ή βοηθός προπονητή.
Η Σχολή ομαδαρχών-στελεχών #skourasacademy θα λειτουργήσει από 12/08/2021 έως 26/08/2021. Στις υπόλοιπες περιόδους δεν θα υπάρχει λειτουργία Σχολής ομαδαρχών-στελεχών και τα μεγάλα μας παιδιά θα είναι σε κοινότητες ανάλογα με την ηλικία τους, ακολουθώντας το απλό κατασκηνωτικό πρόγραμμα.
Στην λήξη της περιόδου οι συμμετέχοντες θα λάβουν το σχετικό αναμνηστικό, αλλά και βεβαίωση συμμετοχής στα σεμινάρια και στις εκπαιδευτικές συναντήσεις.
Στόχος μας είναι, οι μελλοντικοί μας ομαδάρχες/στελέχη να είναι περισσότερο έτοιμοι και καλύτερα προετοιμασμένοι για να αναλάβουν τον υπεύθυνο ρόλο του προσωπικού και η μεγάλη τους αγάπη για την κατασκήνωση να μετουσιωθεί σε ανάγκη προσφοράς.
Μεγάλα μας παιδιά, είμαστε έτοιμοι!
Εσείς;
 
 
 
 Συχνές απορίες:
  ●Μπορεί να γραφτεί στην #skourasacademy κάποιος που έρχεται για πρώτη φορά στην κατασκήνωση;
Φυσικά και μπορεί,  αν ο σκοπός του είναι να γίνει ομαδάρχης ή στέλεχος την επόμενη κατασκηνωτική χρονιά.
 
● Υπάρχει extra χρέωση για την συμμετοχή;
Όχι, δεν υπάρχει καμία απολύτως χρέωση αν σας καλύπτει το ταμείο σας ή το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.
 
●Αν δεν υπάρχει κάλυψη από ασφαλιστικό  φορέα πόσο θα μου κοστίσει;
Το κόστος είναι ίδιο με το κόστος διαμονής των κατασκηνωτών μας. Για τη συγκεκριμένη περίοδο λειτουργίας μας, υπάρχει επιπλέον έκπτωση.
 
● Αν δεν έρθει κάποιος στην σχολή και έρθει σε άλλη περίοδο δεν θα μπορέσει να γίνει ομαδάρχης την επόμενη χρονιά;
Φυσικά και θα μπορέσει να γίνει. Θα κάνει την ηλεκτρονική αίτηση, τη συνέντευξη, θα παρακολουθήσει τα σεμινάρια του χειμώνα και θα αξιολογηθεί όπως γίνεται άλλωστε κάθε χρόνο.
 
● Εάν έρθω στη σχολή, σημαίνει ότι την επόμενη χρονιά θα έρθω ως ομαδάρχης/στέλεχος;
Η φοίτηση στη σχολή δεν συνεπάγεται αυτόματα την επιλογή των παιδιών ως ομαδάρχες/στελέχη την επόμενη χρονιά αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα για την αξιολόγηση και την επιλογή τους, καθώς και μία ευκαιρία για μια πρωτόγνωρη κατασκηνωτική εμπειρία.
 
● Γιατί πρέπει να πάω στην σχολή;
Δεν «πρέπει» και δεν είναι υποχρεωτικό. Η δημιουργία της Σχολής ομαδαρχών-στελεχών #skourasacademy είναι ένα δώρο στα μεγάλα μας παιδιά για να τα προετοιμάσουμε για το επόμενο κατασκηνωτικό βήμα, αλλά και για να τους δώσουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πολλές όμορφες εμπειρίες και δραστηριότητες κατάλληλες για την ηλικία τους και σημαντικές όχι μόνο για την κατασκηνωτική τους ζωή, αλλά και για την εξέλιξη τους στην κοινωνία.
 
● Μπορώ να μένω με τα παιδιά της σχολής και να μην συμμετέχω στο πρόγραμμα και στις δραστηριότητες μαζί με τους υπόλοιπους;
Όχι. Η συμμετοχή στη σχολή σημαίνει αυτόματα ότι αποδέχεσαι τους όρους, τον σκοπό και τους κανόνες της σχολής.
 
● Αν είμαι στην σχολή μπορώ να είμαι με τους φίλους μου στο ίδιο σπιτάκι;
Ναι, αν είναι 15-16 ετών και είναι και αυτοί στη σχολή, μπορείτε να είστε στο ίδιο σπιτάκι.
 
● Μπορώ να έρθω ως κατασκηνωτής και στην περίοδο λειτουργίας της σχολής, αλλά και σε κάποια άλλη περίοδο;
Φυσικά! Θυμήσου όμως πως η Σχολή ομαδαρχών-στελεχών #skourasacademy θα λειτουργήσει αποκλειστικά το διάστημα 12/08-26/08 και πως ο ασφαλιστικός φορέας σου (π.χ. ΟΑΕΔ) μπορεί να καλύψει μόνο ένα διάστημα.
 
●Στη Σχολή ομαδαρχών-στελεχών, θα είμαι κατασκηνωτής ή ομαδάρχης/στέλεχος;
Δεν θα είσαι ούτε κατασκηνωτής μα ούτε και ομαδάρχης-στέλεχος.Θα ακολουθείς ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, διαφορετικό από την υπόλοιπη κατασκήνωση, που θα σε ετοιμάσει για το επόμενο καλοκαίρι!
 
●Αν είμαι γεννημένος το 2005 και έχω κάνει αίτηση για ομαδάρχης/στέλεχος μπορώ να έρθω στη Σχολή ομαδαρχών-στελεχών;
Μπορείς είτε ιδιωτικά, είτε μέσω του Προγράμματος ΟΑΕΔ (εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις), το οποίο έχει την δυνατότητα κάλυψης παιδιών γεννημένα έως και το 2005, είτε μέσω του ασφαλιστικού σου φορέα εφόσον αυτός καλύπτει το κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά γεννημένα έως και το 2005.
 
 
 

Share: